Perfekcionizam

Rezač trave

Potreba za radionicom proizašla je iz sve većeg broja djece koja se bore sa strahom od neuspjeha i određenim perfekcionističkim crtama.

Ono po čemu se prepoznaju djeca s perfekcionizmom su iznimno visoka očekivanja od sebe, drugih i života općenito. To su djeca čije je samopouzdanje primarno određeno postignutim uspjehom, koja često odustaju ako ne mogu zadatak riješiti od prve, koja neće započeti novu aktivnost ako nisu potpuno sigurna da će biti uspješna. Također, kod ne malog broja djece je prisutno odgađanje započinjanja određene obaveze (npr. pisanje lektire). 

Perfekcionizam se povezuje s depresijom, anksioznim poremećajima, poremećajima hranjenja, suicidalnim mislima i pokušajima, te psihosomatskim poremećajima. Iz iskustva rada s djecom vidljivo je kako perfekcionizam zaista nosi puno patnje ne samo djetetu koje se s njim bori, već i najbližima u njegovoj okolini. Roditeljima je teško gledati dijete kako je istinski nesretno i razočarano sobom radi najmanje pogreške, kako puno vremena provodi okupirajući se u osnovi nevažnim detaljima i kako unatoč ljubavi i podršci ima nisko samopouzdanje. No,  ono što je motivirajuće za nas kao roditelje je spoznaja da djeci možemo pomoći olakšati taj teret. Možemo im pomoći da nauče zadržati težnju za postignućem, a da pri tom manje brinu i lakše prihvaćaju da pogreške nisu smak svijeta već sastavni dio učenja i samog življenja.

Radionica se odvija u trajanju od jednog i pol sata. Namijenjena je roditeljima i stručnjacima koji neposredno rade s djecom.

Cijena radionice iznosi 200 kn.

Maksimalni broj sudionika je 8.

Sep
24
Wed
Perfekcionizam
Sep 24 @ 18:00 – 19:30

Maksimalni broj polaznika: 8 osoba

VAŽNO

Za ovu radionicu se više nije moguće prijaviti jer su sva raspoloživa mjesta popunjena. Ukoliko Vam je ova tema zanimljiva i želite prisustvovati ovoj radionici, možete se prijaviti za slijedeću koja će biti održana krajem listopada.

 

Oct
30
Thu
Perfekcionizam
Oct 30 @ 18:00 – 19:30

Maksimalni broj polaznika: 8

VAŽNO

Za ovu radionicu se više nije moguće prijaviti. Ukoliko Vam je ova tema zanimljiva i želite prisustvovati ovoj radionici, molimo Vas da nas kontaktirate.