Romana Lesić

Romana Lesić rođena je 1972. godine u Zagrebu. Osnovnu i srednju školu pohađala je u Rijeci, a maturirala je u SAD u sklopu programa razmjene učenika. Diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Rijeci 1997. godine.

Višegodišnje iskustvo stekla je unutar sustava socijalne skrbi radom u timu za brak i obitelj pri centrima za socijalnu skrb, gdje se prvenstveno bavila problematikom brakorazvoda, posvajanja, te zaštite djece. Nakon toga prelazi u Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Dubrava i kao voditelj Stručnog tima sudjeluje u psihologijskoj dijagnostici, profesionalnom usmjeravanju, te savjetodavnom i terapijskom radu s djecom i mladima koji imaju motorička oštećenja ili kronične bolesti. Početkom 2011. prelazi u Psihološki centar Sever gdje se kroz individualni i grupni rad s djecom i mladima prvenstveno bavi pitanjima poremećaja pažnje i koncentracije, anksioznošću, darovitošću, psihosomatskim poteškoćama, perfekcionizmom, poteškoćama u području socijalizacije, kao i problematikom predškolske dobi (zadržavanje stolice, strahovi, poteškoće prilagodbe, priprema za školu…). Kroz proces dijagnostike, savjetovanja, različitih terapijskih intervencija, radionica za djecu i roditelje, te edukacijskih radionica pomaže brojnim obiteljima u njihovom osnaživanju. Početkom 2014. godine osniva Psihološko-edukativni centar Zmajica kao jedna od suosnivačica.

Educirana je iz područja Gestalt terapije pri Institut für Integrative Gestalttherapie Würzburg IGW, kognitivno bihevioralne terapije pri Hrvatskom udruženju za bihevioralno kognitivne terapije, te je pohađala niz stručnih seminara iz područja kliničke i neuropsihologijske dijagnostike, projektivnih tehnika, kriznih intervencija, poremećaja prehrane i dr.

Članica je Hrvatskog psihološkog društva i Hrvatske psihološke komore.

Udana je i majka dvojice dječaka. Slobodno vrijeme provodi s obitelji u prirodi, družeći se s prijateljima, otkrivajući nove krajeve i jednostavno uživajući u životu.